Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

de Bijbel in Gewone Taal - 1-10-2014

Het eerste exemplaar van de Nieuwe Bijbelvertaling werd op één oktober overhandigd aan Koning Willem-Alexander. Het verschijnen van deze Bijbelvertaling is een bijzondere: het is zoveel mogelijk in gewone taal geschreven en daarmee veel meer toegankelijk voor een grotere groep mensen, die bijvoorbeeld de Bijbel wellicht nog niet zo goed kennen, maar wel met de Bijbel kennis willen maken.

Boeken winkel Sjaloom, aan de Veerpromenade 18, heeft hier lokaal ook speciale aandacht aan besteed; wilde deze bijzondere gelegenheid, terecht, niet zomaar voorbij laten gaan. In dat kader vroegen ze mij als burgemeester/burgervader het eerste exemplaar in Papendrecht in ontvangst te willen nemen. Daarnaast vroegen ze mij daarbij tevens een gedeelte uit deze Nieuwe Bijbelvertaling te willen voorlezen.

Ik voelde me met dit verzoek bijzonder vereerd en heb daar dan ook graag en met overtuiging bevestigend op geantwoord. Na de welkomst woorden van Kees Boer en de overhandiging c.q. het in ontvangstnemen van het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal, heb ik het scheppingsverhaal voorgelezen. Daarna waren er nog twee personen, die ieder een stukje voorlazen. De tekst is inderdaad veel gemakkelijker te lezen en toegankelijker en dat is belangrijk. De Bijbel is, ongeacht hoe men persoonlijk religie beleefd, een boek van alle tijden en voor alle mensen.

 

 

Terug