Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Officious weer in Papendrecht - 14-1-2016

Mij was gevraagd een toespraakje te houden ter gelegenheid van 40 jaar Officious en het betrekken van het nieuwe pand d.w.z. in de Oude School: 

" Dames en heren,

Hartelijk welkom, Wouter Timmer hartelijk dank voor je inleidende woorden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente heb ik laten weten in oktober afscheid te nemen als burgemeester. Dan zit er een periode van ruim vijftien jaar op. Een van de leukste aspecten van deze functie en van zo’n periode is dat je achter de schermen en in de keuken mag kijken bij vele interessante organisaties en bedrijven.

Van meet af aan werd ik aangenaam verrast door ondernemend Papendrecht. Door de ondernemingszin, maar ook door de aard van de bedrijven die hier gevestigd zijn en waar je het bestaan lang niet altijd van vermoedt. Een van die bedrijven is Officious, of zoals we het destijds natuurlijk kenden: Rietveld (voluit Rietveld Kantoorinstallaties, vanaf 1976 All Office Rietveld, vanaf 2009 Officious -make your office delicious).

Een bedrijf dat uitgroeide tot een toonaangevende onderneming in het vakgebied. Een veelzijdig familiebedrijf dat met vakmensen en een breed aanbod andere bedrijven voorziet van een stevige basis. We zijn blij dat we deze onderneming na een periode ‘buitengaats’ opnieuw in Papendrecht mogen begroeten. We zijn ook blij dat Officious met d’Oude School heeft gekozen voor een locatie die historie combineert met moderniteit.

Zo mag ik denk ik wel stellen dat uit de combinatie van twee Papendrechtse pareltjes iets nieuws ontstaat waar Papendrecht trots op mag zijn. Trots dat een bedrijf met zo’n naam, reputatie, aanbod en innovatief vermogen kiest voor Papendrecht. Een bedrijf dat zich in mondiaal economisch wat moeizame jaren bij wijze van spreken tegen de stroom in verder wist te ontwikkelen en nu met deze verhuizing ook weer durft te investeren. Officious straalt daarmee vertrouwen en ondernemerszin uit en is niet alleen een inspirerend voorbeeld voor ondernemend Papendrecht. Het laat zien waar doorlopende ontwikkeling, kansen blijven zoeken en deze ook nog eens verzilveren toe kunnen leiden.  

Ik feliciteer Officious dan ook van harte met de geleverde prestaties en met de verhuizing, ik wens alle betrokkenen een succesvolle en ondernemende toekomst! "


 

Terug