Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Verkeersbrigadiers - 14-1-2016

Op basisschool De viermaster werden in de afgelopen periode leerlingen nog eens extra verkeers bewust gemaakt en zelfs opgeleid tot verkeersbrigadiers. De certificaten die daarvan moesten getuigen werden door mij als burgemeester persoonlijk ondertekend. Uiteraard ben ik in goed overleg met de school daar ter plekke geweest om met enig ceremonieel te onderstrepen dat ik dit een heel goede zaak is:

" Meisjes en jongens, verkeersbrigadiers,

van harte gefeliciteerd met het feit dat jullie officiële verkeersbrigadiers worden. Dat is een hele prestatie.

Maar ik vind het vooral heel mooi en bijzonder dat jullie aandacht geven aan andere mensen, aan jonge verkeersdeelnemers vooral. Maar vandaag gaat onze aandacht juist naar jullie uit.

Want misschien vinden jullie het eigenlijk logisch om - misschien na eerst oversteekhulp te zijn geweest - nu officiële verkeersbrigadiers te worden. Maar zoals ik net al zei vind ik het fantastisch dat jullie op jonge leeftijd al oog hebben en jullie inzetten voor de veiligheid van anderen. Net zo goed als voor politiemensen moeten automobilisten ook jullie stoptekens opvolgen. En dat is echt nodig in de omgeving van jullie school.

Jullie werk is dus belangrijk omdat jullie op die manier bijdragen aan de veiligheid van andere Papendrechters. Maar het is ook mooi om te zien dat jullie er ook plezier in hebben. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat jullie uitstekende brigadiers zijn, die dit nuttige werk hopelijk nog een lange tijd uitvoeren en het verkeer in Papendrecht veiliger maken.

Dank je wel voor jullie inzet en veel succes en plezier de komende tijd met jullie brigadierswerk! "

 

Terug