Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

'Maak het verschil' - 30-6-2016

De uitnodiging voor het symposium 'Maak Verschil' op donderdag 30 juni van 12.00 tot 17.00 uur in De Rode Olifant in Den Haag sprak mij bijzonder aan.  Het symposium werd georganiseerd door de Studiegroep Openbaar Bestuur verbonden aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Thematiek
Onlangs presenteerde de Studiegroep Openbaar Bestuur zijn rapport ‘Maak verschil, Krachtig inspelen op regionaal-economische opgaven’. In het rapport worden aanbevelingen gedaan over hoe het openbaar bestuur in inrichting en werkwijze een bijdrage kan leveren aan de economische groei van Nederland. De Studiegroep roept op tot differentiatie, dehiërarchisering en deregulering in het openbaar bestuur, zodat overheden optimaal kunnen inspelen op de verschillende regionale opgaven.

Doel van de bijeenkomst
Op het symposium konden wij graag in gesprek over de aanbevelingen van de Studiegroep Openbaar Bestuur. In diverse workshops werd, aan de hand van praktijkervaringen, een aantal thema’s uit het rapport in een interactieve setting uitgewerkt. Een en ander was weer eens intellectueel verfrissend en leverde, naast veel onderlinge discussie en contacten, inspirende stellingen en uitdagingen op.

Terug