Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

opening ABNAMRO bankshop - 9-1-2009

Het kantoor van ABNAMRO in de Meent is verhuisd, weliswaar maar over korte afstand,  maar is nu gehuisvest in de nieuwbouw. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om het kantoor concept aan te passen en nog moderner op de klant toe te spitsen.

De vestigingsmanager mevr. Goes verzocht mij om deze vrijdagavond de nieuwe bankshop te openen, hetgeen ik met genoegen gedaan heb. Daarbij sprak ik de volgende woorden:

" Geachte aanwezigen,

Allereerst feliciteer ik alle medewerkers van ABN-AMRO met de nieuwe bankshop. U en uw klanten kunnen tevreden zijn met de vestiging op de Veerpromenade 24 die helemaal bij en van deze tijd is. Een bank met de uitstraling van een winkel, open en laagdrempelig.

Als gemeente zijn we blij met ondernemingen die winkelcentrum De Meent en Papendrecht een nog fraaier aanzien geven en de mogelijkheden en dienstverlening in ons centrum nieuwe impulsen geven.

Dat doet ABN-AMRO met deze stap, die recht doet aan de slogan ‘Meer mogelijk maken’. Daaruit spreekt ambitie. De ambitie om middenin de samenleving te staan en om klanten elk moment in hun persoonlijke en zakelijke leven bij te staan. Daarvoor is een persoonlijke band nodig en het vermogen om de verscheidenheid van klanten te onderkennen. Dat betekent luisteren en handelen naar wat je hoort.

Die combinatie van ambities en – ondanks dat de bank tot ’s werelds grootste financiële concerns behoort – de persoonlijke benadering, zien we graag in Papendrecht.

Daarnaast zijn we als gemeente en als samenleving blij met instellingen die aandacht besteden aan de samenleving. ABN AMRO prijkte niet alleen op shirts van Nederlandse voetballers (tot vorig jaar hoofdsponsor van Ajax), de bank maakt bijvoorbeeld ook tennistoernooien en andere grote evenementen mogelijk, in onze gemeente mogen bijvoorbeeld de hockeyende inwoners zich verheugen in sponsoring.

Maar medewerkers van de bank zetten zich ook in uiteenlopende projecten vrijwillig in voor de samenleving.

Vorige week keek ik tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente enthousiast terug op het groeiende aantal organisaties, verenigingen en inwoners dat elkaar in onze gemeente bij allerlei bijeenkomsten en evenementen weet te vinden. Om elkaar te leren kennen, elkaar te inspireren en samen op te trekken. Daarbij sprak ik de hoop en doelstelling uit dat nog meer evenementen, nog meer activiteiten worden vormgegeven door organisaties en bedrijven die samen optrekken.

Ondanks kredietcrisis en economische stagnatie zien we in Papendrecht honderden bedrijven en bedrijfjes in uiteenlopende branches zich inzetten om maatschappelijk mee te doen en bij te dragen n de uitwisseling tussen verschillende groepen en geledingen.

Ik spreek aan het begin van het nieuwe jaar en aan het begin van een nieuwe fase voor ABN AMRO in Papendrecht de wens uit dat we samen een gezonde, actieve, inspirerende en ondernemende toekomst en samenwerking tegemoet gaan! "

 

Terug