Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Prijsuitreiking SportGala Papendrecht 2009 - 21-1-2009

Sinds het jubileumjaar 2005 is het Sportgala Papendrecht weer een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Ik heb veel bewondering voor de vrijwilligers en medewerkers die dit evenement verzorgen en organiseren. Daar komt m.n. ook achter de schermen veel voor kijken. Sporters worden het gehele jaar gevolgd, een deskundige en onafhankelijke jury stelt de rapporten en dus de kwalificaties op en dat alles mondt dan uit op een spetterende avond met muziek, demonstraties, spanning en een goede presentatie.

Samen met de wethouder van sportzaken maak ik winnaars bekend en reik ik prijzen uit, zoals:  een aanmoedigingsprijs, een vrijwilligersprijs, een prijs voor het sporttalent, de prijs als sportvrouw en als sportman, alsmede tot slot de prijs voor de sportploeg van het jaar.

Als burgemeester heb ik mij aan het eind van de avond gepermitteerd in te grijpen in het programma, door spontaan de organiserende leden c.q. het bestuur van de stichting Sportgala even naar voren en op het podium te halen: na alweer vijf keer achtereen dit georganisserd te hebben hadden zij een dik compliment mijnerzijds en een daverend applaus vanuit de zaal ruimschoots verdiend ! 

Het mag duidelijk zijn: voor mij is Papendrecht het hele jaar door sportstad.

De aanwezige Olympisch kampioene Rebecca Kadijk bracht mij spontaan op het idee dat het daarom ook in Papendrecht mogelijk moet zijn om in het centrum, op de Markt, een net zo daverend Beachvolleybal toernooi te houden.

De presentator van de avond, Michel Zegelaar, vroeg mij langs de neus weg naar mijn persoonlijke sportieve prestaties. Uit de reacties van de zaal kreeg ik, vreemd genoeg, de indruk dat er wellicht enige twijfel leefde hieromtrent.

Rebecca heeft mij publiekelijk toegezegd te willen adviseren. Ergo: wanneer dat toernooi georganiseerd wordt, speel ik mee. 

 

 

Terug