Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Betuurlijke aanpak georganiseerde misdaad - 28-1-2009

Een conferentie over de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde misdaad met overleg en toelichting door ervaringsdeskundigen ter plekke vond plaats op woensdag en donderdag te Maastricht.

De zogenaamde onderwereld en bovenwereld dreigt zich soms te vermengen zonder dat daar soms aandacht voor is dan wel een vermoeden. 

Met collega burgemeesters, vertegenwoordigers van politie, justitie en diverse recherchediensten van o.a belasting en sociale zaken waren we bijeen om deze problematiek te verkennen en te leren van de ervaringen die men in Limburg opgedaan heeft.

Niet dat wij er hier geheel onkundig van zijn. In Papendrecht bijvoorbeeld is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met een zogenaamde Bibob procedure, die inhoud dat ondernemers gescreend worden alvorens zij vergunning krijgen om bijvoorbeeld een horeca onderneming te exploiteren.

In onze regio Zuid-Holland Zuid zijn we doende een Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) in te richten. Het is de bedoeling dat binnen dat RIEC informatie vanuit eerder genoemde diensten bijeen gebracht wordt om zo sneller en beter te kunnen screenen of zaken wel bonafide zijn. 

Met zeer aansprekende voorbeelden en gevoed met ervaringen van uit het Limburgse kunnen we dit RIEC in onze regio nu nog beter vorm geven.

Terug