Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

op felicitatie bezoek bij het zestig jarig echtpaar Groeneweg-Van 't Hof - 4-5-2009

Het echtpaar Groeneweg – van ’t Hof was maandag 4 mei 60 jaar getrouwd. Ondergetekende ging hen uiteraard feliciteren.

Persoonlijke informatie over het echtpaar Groeneweg – van ’t Hof
" We leerden elkaar kennen via de muziek en besloten in 1943 een accordeonduo te vormen. Na 2 maanden studeren moest ik naar Duitsland om voor de bezetter dwangarbeid te gaan verrichten.
Direct na de oorlog werden we gevraagd om hier en daar op te treden, niet wetende dat wij dit 22 jaar lang zouden blijven doen!

In 1947 ging ik werken bij de Holland-Amerika Lijn en ik ben daar in dienst gebleven tot mijn pensionering. Naast mijn werk als correspondent leidde ik wekelijks groepen rond op de grote passagiersschepen en schreef ik columns in het personeelsblad “Samenspel”. Ook hier speelde de muziek een rol: de Personeelsvereniging van de HAL had haar jaarlijkse feestavond en ik had een orkestje gevormd dat deze avonden opluisterde.

In onze vrije tijd (we hadden intussen twee dochters ge kregen) traden we op door het hele land met onze accordeon/xylofoon show. Intussen hadden we een nummer als muzikale clown opgebouwd, waarbij op de meest vreemde ‘instrumenten’ werd gespeeld (zingende zaag, misthoorns, fietsbellen, enz.), alles op de piano begeleid door Henny.

We traden op bij bruiloften en partijen, maar ook in het Kurhaus in Scheveningen. We werden gevraagd voor het kinderprogramma van de NCRV op tv, we waren twee maal op Paleis Soestdijk bij de verjaardag van Prinses Margriet, waarbij ons een ijsje werd aangeboden door Koningin Juliana. Ook tijdens twee cruises van de HAL mochten we onze kunsten vertonen, ook aan boord van de ‘ROTTERDAM’ die nu weer in Rotterdam ligt.

Na al die belevenissen ging ik met pensioen, maar de muziek bleef trekken. We waren intussen naar Ppaendrecht verhuisd en ik speelde 4 jaar als accordeonist bij de Egerländer Kapel met een pianist en een drummer (allen 65-plus) een trio genaamd “trio Jong Belegen”, waarmee we de dienstencentra en verzorgingstehuizen afstruinden.

Nu genieten we samen al 28 jaar van ons pensioen en we hebben instrumenten in huis om zo nu en dan te musiceren. Maar een goed boek lezen is ook leuk!".

Terug