Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

rampen oefening 'radar' 2009 - 16-6-2009

Regelmatig houden we in de gemeente Papendrecht oefeningen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op mogelijke rampen/ernstige ongevallen of incidenten. Dan moet blijken of iedereen wel bereikbaar is, weet wat hij of zij moet doen en of alle afspraken zoals die in rampscenario's gemaakt zijn wel werken. Met elkaar oefenen betekent ook elkaar daarin scherp houden.

Vaak is zo'n oefening van te voren aangekondigd en weet iedereen dus dat het komt, alleen is men niet op de hoogte van de aard van de 'ramp'. Daarom heb ik ook al eens een geheel onverwachte oefening gehouden, waarvan niemand van te voren op de hoogte was; ook ik niet. Ik had alleen met het regionale oefenteam afgesproken dat er een oefening zou komen, die niet aangekondigd mocht zijn(ook niet dat er een onaangekondigde oefening zou komen) en daarbij gesteld dat ik dat zelf ook niet wilde weten. 

Dit keer was het de beurt aan de inspectie openbare orde en veiligheid (IOOV) om ons in de regio Zuid-Holland Zuid (19 gemeenten) te verwennen c.q. beoordelen. We wisten dat er een oefening zou komen en in welke maand, maar daar bleef het dan ook bij. Deze dinsdag sloeg de 'ramp' toe en bleken Papendrecht en Zwijndrecht de uitverkorenen te zijn. Hieronder volgt een summier overzicht c.q. beschrijving van de ramp:     

Scenario

Papendrecht: Rond 06:00 uur verlaat het plezierjacht ‘Ruby’ de jachthaven ‘de Stroopot’ voor een tocht over de Beneden Merwede richting Gorinchem en verder.

Op hetzelfde moment vaart op de Noord het container binnenvaartschip ‘Joapa’. Het schip vervoert 2.630 ton vracht in 103 containers.

Op de Beneden Merwede vaart het cruiseschip ‘Elegant Man’ dat onderweg is vanuit Gorinchem naar Rotterdam. Aan boord zijn 110 passagiers en 12 bemanningsleden.

Als het plezierjacht de Noord op vaart, wordt het containerschip door de schipper over het hoofd gezien. De kapitein van de ‘Joapa’ probeert deze te ontwijken, maar door de instabiliteit van het containerschip, maakt deze slagzij en verliest acht containers.

Ook komt het containerschip in aanraking met het cruiseschip. Hierdoor raken 25 mensen gewond.

Het schip kentert bakboord en verliest nog eens 17 containers. Een container met Acetylchloride scheurt en gaat lekken. Door de reactie met water ontstaat zoutzuur.

Daarnaast wordt een andere container met Ethylmercaptaan beschadigd en lekt ook. Dit heeft als gevolg dat een naar aardgas ruikende stank zich over Zwijndrecht verspreidt.

Gemeenten

De brongemeente was de gemeente Papendrecht. In de brongemeente is het gehele gemeentelijke rampbestrijdingsapparaat gealarmeerd.

De effectgemeente was de gemeente Zwijndrecht. In de effectgemeente is het GBT ingezet.

Hulpdiensten

De praktijktoets is gestart op de GMC. Hier zijn ongeveer 200 meldingen van fictieve burgers verwerkt. Daarnaast heeft de GMC zorggedragen voor de nodige alarmering.

Op de plaats incident zijn de eerst aanwezige hulpverleners van de brandweer, ambulancedienst en de politie ingezet om de verkenningen te doen, het contact met de GMC te onderhouden en om deel te nemen aan het motorkapoverleg.  Daarnaast is op de plaats incident een COPI ingezet.

Het incident is gedurende de praktijktoets uitgegroeid tot een GRIP 4 incident.

In de brandweerkazerne van Dordrecht zijn het RBT en ROT, met de bijbehorende actiecentra actief geweest.

 

 

Terug