Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

verkiezingen voor het Europarlement - 4-6-2009

De verkiezingen voor het Europarlement krijgen altijd wat minder belangstelling van de kiezer als bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Toch wordt daarmee het belang ervan onderschat. Europa i.c. de Europese Unie, omvat een inmiddels een zeer groot aantal landen en nog belangrijker: we hebben het dan over ca. 500 miljoen mensen!

Er ligt een grote uitdaging om de burgers duidelijk te maken wat de invloed en het belang is van het Europarlement.

Dit keer vroeg de organisatie van de verkiezingen extra veel inspanning omdat er niet meer electronisch, maar met de hand i.c. het potlood gestemd diende te worden. Dat betekende tevens dat de uitslag veel later kwam dan gebruikelijk.

Gewoontegetrouw maak ik gedurende de dag een ronde langs alle stembureau's (samen met de griffier van de raad en de secretaris van het college). Ook dit keer deed ik dat, waarbij mij opviel de gemotiveerdheid van de leden van de stembureau's, die toch lange dagen maken, maar dankzij de inzet van weer anderen wel goed voorzien werden van hun natje en droogje.

Voor wat betreft de uitslag kunt u van mij als burgemeester, die boven de partijen staat, geen commentaar verwachten. Mijn zorg en taak is het er op toe te zien dat het democratisch proces goed verloopt.

Bent u in de uitslag geïnteresseerd dan kunt u die elders op de gemeentelijke webpagina vinden.

Terug