Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

ontvangst nieuwe folder educatieve heemtuin - 4-7-2009

Door de heer Leen den Ouden, bestuurslid van de Natuur- en Vogelwacht, was ik gevraagd het eerste exemplaar van de nieuwe folder over de educatieve tuin bij het natuureducatiecentrum in ontvangst te nemen.

De tuin is sinds 1999 opgebouwd uit ca. 34 elementen, die betrekking hebben op het historische landschap en de natuur in de Alblasserwaard. Binnen de tuin kan het historiche landschap van de gehele Alblasserwaard worden gezien. De inrichting is nu compleet, het onderhoud en de ontwikkeling blijven uiteraard voortduren. Dat de tuin nu na 10 jaar gereed is, was mede een heuglijk feit om te vieren.

Daarom heb ik met genoegen ingestemd en ruimte in mijn agenda gemaakt. Ik sprak daarbij langs de hieronderstaande lijnen:

" Dames en heren,

We mogen ons als Papendrechters (en inwoners van de omgeving) gelukkig prijzen met de geweldige ligging van onze gemeente; aan de rivieren, dichtbij allerlei stedelijke voorzieningen en tegelijkertijd aan de andere kant de prachtige natuur van de Alblasserwaard.

Daar komt nog eens bij dat we met dit streeknatuurcentrum een prachtige locatie hebben met medewerkers die bevlogen uitdragen welke natuurpracht zich om ons heen bevindt en die ons wijzen op het bijzondere hiervan. Ik moet u eerlijk zeggen dat ik me er zelf ook wel eens schuldig aan maak en als ik in deze omgeving ben af en toe vergeet te genieten van de natuur.

Het komt voor mij - maar eigenlijk voor alle inwoners van de Alblasserwaard en bezoekers - des te meer van pas dat we vanaf nu de weg worden gewezen met de nieuwe folder van de educatieve heemtuin.

‘Is dit nu de kruipende of de scherpe boterbloem?’ Ik las op uw site dat twaalf gidsen-in-opleiding enkele jaren terug ook wel eens twijfelden tijdens hun opdracht om alle planten die ze tegenkwamen in de heemtuin te noteren.

Ik heb nog niet na kunnen lezen of vragen als deze beantwoord worden, maar de folder is in ieder geval een mooi, nieuw middel om uit te dragen wat hier te vinden is.

En dat is meer dan de moeite waard. De tuin is in tien jaar opgebouwd en brengt het historische landschap en de natuur in de Alblasserwaard tot leven. Inmiddels is de inrichting compleet en daarmee is een mooie mijlpaal bereikt, waarmee ik u en alle medewerkers die daaraan hebben bijgedragen van harte feliciteer!

Momenteel speelt binnen de gemeente Papendrecht het onderwerp structuurvisie, waarin we - om wonen, leven en werken waar mogelijk steeds aangenamer te maken - extra aandacht besteden aan het landschap en aan de verbinding van ons dorp met het landschap en de Alblasserwaard.

In sommige ontwikkelingen neemt de gemeente zelf het initiatief, in andere werken we samen met  ondernemers, inwoners, woningcorporaties en andere organisaties. In dit kader zijn uw inspanningen een prachtig voorbeeld van initiatieven waar talloze inwoners u dankbaar voor zijn en plezier aan beleven.

Ook daarvoor dank ik u en ik hoop dat u met uw werk nog veel meer mooie resultaten mag behalen".


 

 

 

Terug