Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Feest in Blomberg - 18-8-2009

Ten behoeve van publicatie in diverse media uitingen schreef ik in verband met de komende 5 weken van feestelijke aktivitieten in Blomberg aan en voor hen het volgende stukje: 

" Beste Blombergers,

Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid! Gastvrijheid waarin Papendrechters zich al 34 jaar mogen onderdompelen tijdens bezoeken aan Blomberg.

Talloze Papen d rechters voelen zich daardoor sinds 1975 niet alleen van harte welkom, ze voelen zich hier ook een beetje thuis. We genieten van het fraaie landschap, van de groene omgeving, de authentieke vakwerkhuizen. Ik maak er geen geheim van dat de Marktplatz een juweeltje is waardoor we ons in Papendrecht graag laten inspireren bij de invulling van ons eigen marktplein.

Maar fantastischer nog dan het sfeervolle decor dat Blomberg biedt, zijn de warme persoonlijke banden tussen inwoners en vertegenwoordigers van onze gemeenten. Vanaf de eerste contacten stelden Blombergers en Papendrechters zich geïnteresseerd, maar vooral hartelijk en open op. Dat heeft tientallen, misschien wel honderden vriendschappen opgeleverd, waarbij de deelnemers het niet alleen gezellig hadden met elkaar, maar ook van elkaar leerden.

Voor Blomberg en Papendrecht doet zich nu met Nelke küsst Tulpe een bijzondere mogelijkheid voor om onze band verder te verrijken, te verbreden en om van elkaar te leren. Tijdens verschillende contacten zijn inmiddels inspirerende ideeën geopperd. In Papendrecht vinden we het geweldig op die manier mee te mogen denken over de toekomst van Blomberg. Helemaal fantastisch is dat we nu al concrete resultaten kunnen zien, waarbij vooral de bloemen de verder opbloeiende band tussen Blomberg en Papendrecht symboliseren.

Blombergers en Papendrechters tonen op deze manier dat internationale contacten niet alleen leiden tot verbroedering en gezelligheid, maar ook tot tastbare resultaten. Daar mogen we trots op zijn. Ik hoop dan ook van ganser harte dat onze contacten nog vele mooie, leerzame en gezellige momenten opleveren en een bijdrage leveren aan een mooie toekomst voor Blomberg en Papendrecht!

Kees de Bruin,

Burgemeester van Papendrecht ".

 

 

 

Terug