Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Koninginnedag en Oranjeborrel 2012 - 30-4-2012

Traditioneel starten de festiviteiten op Koninginnedag met de aubade bij de muziektent. Er waren in het geheel genomen de gehele dag door, veel activiteiten en er was voor ieder aandacht en wat te doen. Het Oranjecomité had z'n uiterste best gedaan een zeer gevarieerd en tot de verbeelding sprekend program vast te stellen en is daar mijns inziens goed in geslaagd.

Na de aubade heb ik een rondje gemaakt langs veel activiteiten (niet alles valt te bezoeken) en viel mij de bijzonder goede sfeer op. Wellicht was dat mede het gevolg van het mooie weer dat ons gelukkig ten deel viel.

In de middag ontving ik de gedecoreerden bij de zogenaamde Oranje borrel; een ontvangst door ondergetekende, georganiseerd voor al degenen die in Papendrecht wonen en een koninklijke onderscheiding gekregen hebben. Jaarlijks een zeer ontspannen en mooi moment van ontmoeting met diegenen, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt hebben voor die samenleving.

In de avond verzamelen we vervolgens, even traditiegetrouw, bij Willaerts om vervolgens aan boord te gaan teneinde gezamelijk met de colleges van Dordrecht en Zwijdrecht en hun respectievelijke OranjeComité's en hun gasten het vuurwerk vanaf het schip te aanschouwen. Daarbij nodig ik dan ook altijd onze nieuwe  gedecoreerden van dat jaar uit. Een plezierig moment om in feestelijke sfeer bijeen te zijn en Koninginnedag af te sluiten. 

Terug