Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

derde editie Special Olympics Papendrecht - 22-6-2013

In het jubileum jaar 2005 werd in het kader van Papendrecht 900 als initiatief ook een sportdag georganiseerd voor personen met een verstandelijke beperking. Dat werd gestalte gegeven in de vorm van een heuse Special Olympics dag. 

Het stichtingsbestuur van Papendrecht 900 heeft toen, vanwege het succes, besloten om dat initiatief te blijven honoreren in het olympisch ritme van één maal per vier jaar. Dat betekende dus wederom in 2009 en daarna in 2013, dit jaar dus. Als opening sprak ok:

"Beste sporters uit Zuid- en Noord-Holland, organisatoren, vrijwilligers, bezoekers en belangstellenden,

van harte welkom bij de derde Special Olympics Regionale Spelen in Papendrecht.

De vorige keren hebben we hier kunnen zien dat sporten voor iedereen mogelijk is, maar dat het vooral ook reuze gezellig is. Op dagen als deze, tijdens evenementen als dit en tijdens het sporten in het algemeen ben je met oude bekenden onder elkaar, maar je maakt ook nieuwe vrienden.

En er zitten nog meer positieve kanten aan de Special Olympics. Zo heeft Papendrechts korfbaltrots PKC bijvoorbeeld een G-team opgezet. Hopelijk kan dit uitstekende voorbeeld in de toekomst ook navolging krijgen van andere sporten bij andere verenigingen. 

Jullie gaan straks na maandenlange voorbereidende trainingen lekker sporten. Bij jullie inspanningen zullen ongetwijfeld wat zweetdruppeltjes vloeien, maar om dit evenement mogelijk te maken hebben heel veel mensen zich eerder al langere tijd in het zweet gewerkt. En ook vandaag staat een hele groep vrijwilligers klaar om dit tot een mooie en sportieve dag te maken. Speciale dank daarvoor wil ik overbrengen aan de organiserende verenigingen TOP, de Bowlingvereniging, PKC/Hagero, voetbalvereniging Drechtstreek en natuurlijk al hun medewerkers.

Om in stijl te blijven, kunnen we zeggen dat zij al een TOP-prestaie leverden, nu is het aan jullie om dat ijverige voorbeeld een vervolg te geven tijdens de bowling-, tennis-, korfbal- en voetbalactiviteiten.

Natuurlijk is het fantastisch dat daarbij ongetwijfeld mooie prestaties worden geleverd, maar we weten allemaal dat meedoen minstens zo belangrijk is. De Special Olympics vinden namelijk plaats volgens de Olympische gedachte, waarvan de kern is:
‘Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!’

Beste sporters en betrokkenen, geniet vandaag van de resultaten van jullie voorbereidende trainingen en werkzaamheden en vooral: beleef veel plezier met elkaar, succes!"
 

Terug