Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

derde Seniorenmiddag - 1-10-2013

De derde seniorenmiddag (2009,2011,2013) was wederom een succes dankzij gebundelde krachten en fantastische inzet van vele vrijwilligers en betrokkenen. Ik sprak daar, in de PKC hal ditmaal, als volgt:

"Dank je wel Maurits / heer Poirot. Dames en heren, hartelijk welkom bij het derde feest speciaal voor Papendrechtse senioren vandaag, 1 oktober, de Internationale Dag voor de Ouderen.

 

De eerste editie van het Papendrechtse seniorenfeest vond plaats op initiatief van Pleun de Vlaming, van de Outsider bij winkelcentrum Westpolder. Enthousiast geworden door dit feest nam Rivas vervolgens de organisatorische kant over, de heer De Vlaming richtte zich op de catering en is natuurlijk ook vandaag aanwezig. Pleun kom eens even naar voren, in de schijnwerpers, want je verdient een bloemetje en onze waardering !

 

Allereerst wil ik de sponsoren en de vrijwilligers dank zeggen. Ik noem het Rabofonds Drechtsteden als serieuze sponsor en ‘Vrienden van Stolpehove’ die met hun enthousiasme een mooie bijdrage vanuit het Nationaal Ouderenfonds binnen haalden. Zo kan elke twee jaar een gratis toegankelijke middag worden georganiseerd voor niet alleen bewoners van de diverse Rivaslocaties, maar voor álle senioren van Papendrecht.

Maar laat ik de vrijwilligers niet vergeten. Onder meer de trouwe mensen van het Rode Kruis en De Zonnebloem, afdeling Papendrecht, de mensen van de zorginstellingen en de mantelzorgers. Jullie zijn vandaag – als altijd – de ondersteunende en dus onmisbare extra krachten.

 

De medewerkers van Rivas en onze eigen medewerkers van de gemeente dank ik hartelijk voor hun inzet. Hun warmte, toewijding en lovenswaardige instelling heeft mij aangenaam getroffen en zorgt voor een voor een uitstekende basis voor deze dag.

 

Het thema van vandaag 'Samen Papendrecht' is mij uit het hart gegrepen. Als gemeente maar ook als burgemeester proberen wij/probeer ik continu verbindingen te leggen tussen individuen maar ook organisaties omdat we samen zoveel meer kunnen. Zorginstellingen, sponsors, sportverenigingen, vrijwilligers, mantelzorgers, allemaal prachtige voorbeelden van samen iets voor elkaar krijgen wat je alleen niet zou lukken. Dat laat ook deze middag zien die dankzij de samenwerking tussen de partijen die ik net noemde veel completer wordt dan wanneer één organisatie het alleen moet doen.

 

De locatie waar we te gast zijn is bijzonder: de PKC hal van onze trots op sportgebied: onze Papendrechts korfbalclub PKC. Een toplocatie die normaal gesproken onderdak biedt aan een topclub.

 

Van Papendrechtse toppers is het een kleine stap naar Papendrechtse kanjers. En zo kom ik bij het eerste optreden dat ik u mag aankondigen: het Samen-Papendrecht-Koor. Dit koor is voor de helft samengesteld uit senioren en voor de andere helft uit leerlingen van de Kanjerscholen De Leilinde en Constatijnschool. Even een klein zijstapje: een kanjerschool is een school waar ze afgesproken hebben elkaar bij voorbeeld niet te pesten. 

In het koor zitten dus kanjerkinderen en zij gaan voor u zingen onder leiding van dirigent, Randy Derkhof van Cultuur Centrum ToBe en zijn band. Het Samen-Papendrecht-Koor brengt u een primeur: het Papendrecht-lied! Zangeres Lenny Kuhr brengt haar klassiekers ten gehore en ook ons wel bekende talent Andy komt nog een keer terug om voor u te zingen. Enne… meezingen mag!

 

Dames en heren, ik eindig met u allen een enorm fijne en gezellige feestmiddag toe te wensen! "

 

 

Terug