Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

uitvaart oud-burgemeester Keijzer - 9-9-2013

Op 3 september overleed oud-burgemeester Keijzer op 79 jarige leeftijd;  Ies Keijzer wel te verstaan, de zoon van oud-burgemeester Piet Keijzer van Papendrecht. Piet Keijzer van Papendrecht ken ik alleen uit de verhalen van oud Papendrechters. Maar diens dochter ontmoette ik reeds vele jaren geleden als collega wethouder. Zoon Ies Keijzer heb ik later, eenmaal burgemeester van Papendrecht, leren kennen en sindsdien vele malen ontmoet. Hij wist me te vertellen uit de periode dat hij als burgemeesterszoon hier opgroeide, vele anekdotes kwamen dan aan de orde en die waren uiteraard doorspekt van vele wijze lessen. Ik heb hem een enkele maal ook wel eens uitgenodigd om hier in Papendrecht op een bijeenkomst eens iets te vertellen, bijvoorbeeld over de watersnood van 1953. Ik bezocht op maandag 9 september de uitvaartbijeenkomst, waar overigens onze eigen Papendrechtse predikant ds. Van Die als een van de voorgangers optrad; een druk bezochte en indrukwekkend bijeenkomst. Ies was een ervaren bestuurder en een aimabel man.

Terug