Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

de 'Papendrecht Games' - 7-9-2013

Een heel mooi initiatief om teams, veelal afkomstig uit de diverse wijken in Papendrecht, tegen elkaar uit te laten komen in een sportieve, uitdagende en soms hilarische zeskamp op een plek centraal in Papendrecht, het Vondelpark. Inzet was de Papendrecht-cup !

Onderliggend doel is de bewoners kennis te laten maken met anderen uit de eigen wijk en met mensen uit andere wijken. Door samen sportief bezig te zijn ontstaat er al snel een ontspannen en ongedwongen sfeer en worden nieuwe kennissen opgedaan en/of vriendschappen gesloten, die op hun beurt weer tot nieuwe initiatieven leiden. Ik bracht die zaterdag in verband met nog andere afspraken een bliksembezoek van driekwartier aan het Vondelpark en kon daarmee uit eigen ervaring constateren dat de sfeer er goed in zat. Het weer was prima en dat helpt natuurlijk wel als je intensieve wedstrijden hebt, waar soms ook nog water aan te pas komt. Veel complimenten mijnerzijds voor initiatiefnemers en organisatoren. Het lijkt vaak allemaal zo vanzelfsprekend en zo soepel te gaan, en dat deed het ook, maar dat duidt meestal op een grondige voorbereiding en veel uurtjes denkwerk, overleg en gewoon sjouwwerk. Goed te horen van diezelfde mensen dat ook onze gemeentelijke wijkcoördinatoren daarbij hun nut bewezen hebben.

Het lijkt mij een uitstekend idee dit met regelmaat te organiseren, bijvoorbeeld zoals ik van iemand oppikte, tweejaarlijks afwisselend met het Power Park Festival. 

Terug