Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

op de motor - 5-9-2013

Jaarlijks organiseert Ronald van Ee, van de Rijschool, een Bedrijven Motortoertocht en ieder jaar geef ik, als burgemeester, daartoe het startschot. Vorig jaar, 2012, kwam tijdens de gesprekken voorafgaande aan het startschot de vraag waarom ik eigenlijk niet mee reed? Mijn spontane antwoord luidde: volgens jaar !

Nu schrijven we 2013 en zijn we een jaar verder: dus mee met de motortoertocht. In mei werd er al spontaan bij mijn woning aangebeld door Sander die mij zijn speciale motor kwam tonen, zo een met een verhoogde zitplaats voor passagiers, een Triker. We hebben toen terloops zo wat nader kennis gemaakt. 

Vervolgens was het zover. Het startschot loste ik vanaf de motor en we maakten vervolgens een mooie toertocht richting en door de Hoekse Waard. Halverwege was een stop voor een moment van versnapering en vervolgens heb ik de tweede helft van de toertocht bij Ronald himself achter op de motor meegemaakt. Beide waren voor mij mooie en unieke ervaringen. Na afloop waren er natuurlijk boeiende gesprekken en 'sterke' verhalen tijdens een gezellige barbecue. Ik ben motor rijden door deze ervaring heel anders gaan bekijken, en hoewel ik niet zelf een motorrijbewijs zal gaan halen en een motor zal aanschaffen, kan ik me heel goed voorstellen dat anderen dat met heel veel plezier wel doen.

Terug