Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

VNG excursies in Papendrecht - 17-6-2014

Dit jaar werd het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) georganiseerd in de zes samenwerkende Drechtstedengemeenten. Het congres wordt altijd breed bezocht door collega-burgemeesters, wethouders, raadsleden, secretarissen en griffiers; gezamelijk zo'n 2500 personen.

Na het algemene en informatieve ochtendgedeelte was er 's middags de mogelijkheid voor de deelnemers om allerhande deelcongressen en excursies te bezoeken. In Papendrecht waren drie bedrijven bereid gevonden hun deuren open te zetten, gasten te ontvangen en te vertellen over hun bedrijf en bedrijfsgerelateerde activiteiten. Hun bereidheid heb ik bijzonder gewaardeerd en daar heb ik dan ook uiting aan gegeven door zelf die middag, zij het kortstondig per locatie niet éen, maar alle drie de bedrijven te bezoeken op het moment dat zij hun gasten ontvingen.

Zo bezocht ik achtereenvolgens: Veth Propulsion, Boskalis en Fokker. Het waren interessante en geanimeerde presentaties en discussies die ter plekke spontaan plaatsvonden. Kortom een uiterst geslaagde middag, die ik kon afronden met een trots gevoel op wat er hier in Papendrecht gepresteerd wordt.

Terug