Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

PCOB Papendrecht: 20 jaar - 22-5-2014

Uiteraard was ik aanwezig bij het twintigjarig jubileum van de Protestant Christelijke Ouderenbond, afdeling Papendrecht en hield ik een kort toespraakje:


" Dames en heren,

Hartelijk welkom bij het twintigjarig jubileum van de PCOB afdeling Papendrecht. En alle betrokkenen: van harte gefeliciteerd met dit jubileum!

‘Levenswaarden als rechtvaardigheid, rentmeesterschap en omzien naar elkaar zijn voor ons belangrijke uitgangspunten in deze steeds meer individualistisch wordende wereld.’ Deze zin las ik in een eigen omschrijving van de PCOB. En ik kan zeggen:met volledige instemming.

De gemeentelijke organisatie, ondernemingen, maatschappelijke organisaties en inwoners besteedden de afgelopen jaren gezamenlijk aandacht aan concrete invulling van het thema verbindingen. Verbindingen tussen allerlei geledingen, op allerlei manieren. Verbindingen die onderlinge samenwerking versterken en leiden tot nieuwe initiatieven, activiteiten en resultaten en daarmee Papendrecht steeds een beetje sterker maken en verder vooruit helpen.

Daarbij vallen niet alleen de mensen die hier in professioneel opzicht aan meedoen op door vakkundige, enthousiaste bijdragen maar vooral ook al die mensen die zich vrijwillig, zonder tegenprestatieinzetten voor anderen en voor Papendrecht. Omdat ze dat belangrijk en vanzelfsprekend vinden. Denk aan mantelzorgers, mensen in het kerkelijkeen het verenigingsleven en het leger aan enthousiastelingen dat bijvoorbeeld tijdens NL Doet de handen uit de mouwen steekt.

En dan denken we natuurlijk ook aan de PCOB. De dynamische, betrokken en christelijk geïnspireerdebond die landelijk opkomt voor senioren. Waarin de ledenzelf actief werken aan een stevige plek van senioren in de samenleving en aan een maatschappij waarin iedereen met zijn of haar mogelijkheden kan meedoen. De PCOB werd opgericht in 1960 en heeft verspreid over Nederland dik driehonderd lokale afdelingen.

Wij zijn blij met een van die afdelingen – úw afdeling - vandaag stil te staan bij de feestelijke mijlpaal van het twintigjarig jubileum. Want deze afdeling met ruim vierhonderd leden draagt op haar eigen manier bij aan de kracht van Papendrecht. Dat gebeurt met bijeenkomsten, activiteiten en ontmoetingen. Bijvoorbeeld in de Elimkerk waar maandelijkszo’n vijfenzestig leden elkaar treffen en een gevarieerd programma bijwonen. Dat gebeurt door leden die niet (meer) aan activiteiten kunnen deelnemen toch te laten voelen dat ze niet vergeten worden.

Daarnaast draagt de PCOB natuurlijk met belangenbehartiging van 50-plussers bij aan de kracht van Papendrecht. Zo brengt de bond als gesprekspartner bijvoorbeeld onderwerpen op het vlak van wonen, zorg en welzijn onder de aandacht.

Vooral met het oog op de ontwikkelingen rond de laatste twee thema’s is het van belang dat de gemeente, PCOB en andere betrokken organisaties elkaar ook in de toekomst weten te vinden en elkaar waar mogelijk ondersteunen en versterken.

Ik wil u naast het nogmaals overbrengen van mijn felicitaties dan ook succes wensen met de voortzetting van uw werkzaamheden en u van harte uitnodigen uw kennis, ervaring en ideeën te blijven delen met partnerorganisaties in het algemeen en de gemeente Papendrecht in het bijzonder."
 

 


 

Terug