Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

toernooi om de Robin Matena Bokaal - 18-6-2016

Op deze zaterdag 18 juni vond de 20e en laatste Robin Matena Bokaal plaats; een jubileum !!  De dag begon in de Oostpolderhal van PKC om 10.50 uur met een korte openingsceremonie en werd afgesloten met de prijsuitreiking door René van der Gijp. Bij mijn komst om een bijdrage te leveren aan de openingsceremonie bleek er droevig nieuws te zijn: een van de latgenoten en vrienden van Robin was de nacht er voor vrij plotseling overleden. Iedereen was ontdaan. In goed overleg besloot de organisatie toch het toernooi door te laten gaan, zij het aangepast en minder uitbundig.

Ik hield een korte toespraak en gaf met Robin het 'openingsschot' :

  

" Beste mensen, dames en heren, jongens en meisjes en niet te vergeten deelnemers, Robin,

Hartelijk welkom bij de twintigste editie van de Robin Matena Bokaal. Zo dadelijk heb ik de eer het toernooi te openen, maar natuurlijk maak ik graag van de gelegenheid gebruik om kort enige woorden tot u te spreken.

Want twintig edities betekent dat een hele geschiedenis is opgebouwd, een geschiedenis om best heel erg trots op te zijn.

In die twintig jaar zette een groep mensen zich steeds weer in om eenmaal per jaar een benefiet evenement te laten plaatsvinden. Dat begon allemaal bij twee teamgenoten bij VV Papendrecht van Addy Matena, de vader van Robin. In 1997 namen deze teamgenoten het initiatief tot in eerste instantie een reüniewedstrijd. Een wedstrijd die een mooi bedrag opleverde. Later kreeg het evenement de vorm van een zaalvoetbaltoernooi, daarna een combi zaalvoetbal-rolstoelhockeytoernooi en ten slotte een rolstoelhockeytoernooi.

Waarschijnlijk beseften de initiatiefnemers bij de start niet dat hun idee zo’n vervolg zou krijgen. Ieder jaar groeide het evenement, uiteindelijk naar zestien deelnemende teams en daarnaast entertainment in de vorm van optredens en activiteiten. Ook voor vandaag is er weer een mooie programma, met optredens van onder meer Da Bounce Squad, de prijsuitreiking door René van der Gijp en natuurlijk de afsluitende grote barbecue.

Zoals u waarschijnlijk allemaal wel weet, komen de opbrengsten alweer lange tijd ten goede aan de Stichting on Wheels en Duchenne Parent Project. En die bijdragen mogen er zijn, door de inzet en bijdragen van velen werd met de toernooien elk jaar gemiddeld maar liefst € 10.000,- ingezameld.

Ik wil graag mijn waardering, diepe respect en dank uitspreken aan het adres van iedereen die hieraan de afgelopen jaren in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk. Van de deelnemers tot de vrijwilligers die onder meer zorgden voor de organisatie, de catering en de uitvoering. Ik ben trots op u, Papendrecht is trots op u en u mag er zelf trots op zijn dat u met uw inspanningen veel mensen in veel opzichten plezier heeft bezorgd.

We staan vandaag aan het begin van de twintigste maar ook de laatste editie van dit toernooi. We kunnen na vandaag met dankbaarheid terugkijken, maar eerst gaan we er allemaal nog een keertje vol voor. Wederom zal Henk van Ettekoven als scheidsrechter toezien op het naleven van de spelregels. We gaan met elkaar wederom een fantastische bijeenkomst rondom de Robin Matena Bokaal beleven, met plezier, met een mooi financieel resultaat, met eensgezindheid en gezamenlijkheid in inzet en zorg voor elkaar.

Kom, Robin, we gaan het toernooi openen."
 

Terug