Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

korpsavond Brandweer Papendrecht - 8-1-2009

Donderdagavond is de reguliere oefenavond van de vrijwillige brandweer Papendrecht. Dit keer stond de avond in een feestelijk en officieel licht: het Nieuwjaar en de uitreiking van diploma's, certificaten, onderscheidingen èn het afscheid van een paar leden van de brandweer.

Het is jaarlijks weer een uitermate gezellige avond aan het begin van de Nieuwe Jaar bij de brandweer: elkaar ontmoeten, het goede wensen en informeel van gedachten wisselen.

Als 'opperbevelhebber' van de brandweer heb ik een toespraak gehouden en de officiële handelingen als hierboven genoemd verricht.

Een terugblik op het afgelopen jaar betekent aandacht voor bijvoorbeeld de diverse grote en kleine branden die er in Papendrecht geweest zijn. Branden die professioneel bestreden worden/zijn door ons korps. Onze vrijwilligers zijn immers professionals ! Anders zouden ze het werk niet mogen doen. Bovendien bekwamen zij zich voortdurend getuige alle opleidingen en trainingen die ze volgen met bijbehorende certificaten en diploma's. 

Als burgemeester/opperbevelhebber acht ik het van het grootste belang dat onze mensen die in de frontlinie branden, rampen en crises bestrijden goed getraind zijn en weten wat ze kunnen/moeten doen: zij halen de kastanjes uit het vuur; mensen in nood zijn van hen afhankelijk, maar tegelijkertijd mogen zij zichzelf niet in gevaar brengen ! Bij dit korps en deze vrijwilligers is dat in goede handen.

Terug