Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

zorghotel De Waalburcht:250e bezoeker - 25-2-2009
Met De Waalburcht heb ik inmiddels een goede relatie opgebouwd: samen met enkele anderen heb ik destijds op ouderwets handmatige wijze de eerste paal geslagen, daarna het complex officieel geopend en nu werd mij gevraagd de 250e bezoeker van het zorghotel feestelijk te verwelkomen. Daar heb ik met veel genoegen positief op gereageerd. Tijdens die feestelijke bijeenkomst sprak ik de volgende woorden: 

" Dames en heren,

Ik voel mezelf gevleid door de vraag van de heer Poirot en mevrouw Bulté om u mevrouw Van der Avroid Van de Hage als 250e bezoeker welkom te mogen heten in dit schitterende zorghotel.

U bent de 250e bezoeker van dit zorghotel, een mijlpaal in het korte bestaan van De Waalburcht. Het is namelijk nog maar tweeënhalf jaar geleden (september 2006) dat ik hier ook stond om De Waalburcht te openen. In dit moderne zorghotel, waar u vorige week vrijdag een kamer heeft betrokken wordt u omgeven door alle zorg die u nodig heeft.

Samen met uw zwager, de heer Den Engelsman, die in een appartement boven het zorghotel woont, probeert u zo snel mogelijk op te knappen zodat u weer terug kunt naar het mooie Breda. Als burgemeester van Papendrecht adviseer ik u om van de nood een deugd te maken en het kleine, gemoedelijke Papendrecht beter te leren kennen. Want Papendrecht dat tijdelijk uw woonadres is geworden doet niets onder voor het Bourgondische Breda.

Aan de heer Poirot, mevrouw Bulté en hun medewerkers wil ik meegeven dat zij heel trots mogen zijn op De Waalburcht waarin een verpleeghuis en een zorghotel onder één dak gehuisvest zijn. De Waalburcht biedt de bewoners een eigen vertrouwde huisvesting in een omgeving waar de zorg optimaal is afgestemd op de individuele bewoner. Daarnaast heeft u in de tweeënhalfjaar dat De Waalburcht open is veel gedaan om aan uw buren kenbaar te maken waar De Waalburcht voor staat.

Uw deuren staan altijd open, iedereen dus ook omwonenden kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die u biedt zoals het restaurant of deelnemen aan activiteiten die u organiseert op het gebied van vrijetijdsbestedingen, workshops e.d. Zij hebben De Waalburcht leren kennen als een modern, gastvrij tehuis waar elke bewoner zijn of haar eigen gewoonten en hobby's kan voortzetten, waar nodig geholpen door vrijwilligers en natuurlijk ondersteund en verzorgd door deskundig personeel.

Mevrouw Van der Avroid Van de Hage, ik hoop dat u weer snel opknapt en als u weer in het Bredase bent met plezier terugkijkt op de tijd dat u hier van alle zorg en toewijding hebt kunnen genieten".

 

 

 

 

Terug