Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

PKC kampioensreceptie - 6-6-2013

Op 20 april behaalden de twee top teams van PKC in Ahoy het nationaal kampioenschap binnen; was het Victory Day ! Uiteraard werd dat diezelfde avond aansluitend nog uitbundig gevierd door de gehele vereniging. Nu op 6 juni was het tijd voor de officiële kampioens receptie. Ondergetekende zei daar het volgende: 

 

 

"PKC-ers, 

 

Vanavond vieren jullie, vieren wij,  een feestje om stil te staan bij nieuwe mijlpalen in de toch al rijke en succesvolle geschiedenis van jullie vereniging: PKC/Hagero. 
Deze keer gaat het om de nationale kampioenschappen zaalkorfbal die eind april werden behaald door de teams senioren 1 en A1.

Zo dadelijk ontvangen jullie van ‘onze eigen groen-witte wethouder’ Koppenol een kleine attentie, om alle mensen die maanden hard hebben gewerkt en getraind voor deze resultaten te belonen en hen te helpen langzamerhand de relax- of vakantiestand aan te nemen.

 

Maar eerst wil ik jullie uiteraard van harte feliciteren. In de bijna tachtigjarige historie lijkt het soms wel of successen zich vanzelf aaneen rijgen, maar jullie weten als geen ander hoeveel inzet en investeringen er bij komen kijken om je als vereniging aan de top te handhaven . . .

 

Vooral het feit dat leden, bestuur, vrijwilligers en aanhang een groen-wit hart hebben en veel, heel veel (in sommige gevallen zelfs buitensporig veel…) over hebben voor hun vereniging, geeft net dat beetje extra om een streepje voor te hebben en te houden.


Met die instelling hebben jullie Papendrecht talloze malen in binnen- en buitenland met verve vertegenwoordigd en laten zien hoe je met enthousiasme, aandacht en respect voor elkaar én voor de tegenstander wedstrijden en andere activiteiten samen kunt laten uitgroeien tot spannende wedstrijden en competities, maar ook tot echte, gezellige feestjes. Dat maakt sport en vooral PKC/Hagero zo bijzonder. Ook de finales in Ahoy waren hier weer geweldige voorbeelden van. De wedstrijd van de senioren heb ik zelf kunnen bijwonen en ik moet zeggen, dat ik zelden zo'n spannende, ja zenuwslopende, wedstrijd heb meegemaakt: een 20/19 zege op Fortuna dankzij een buitengewone voltreffer van Mady Tims in de laatste minuut van de wedstrijd! Fortuna was een sterke tegenstander en hoewel het, wat mij betreft maar ook volgens voorzitter Martin Dekker die naast mij zat, wat minder spannend had mogen zijn, winnen van een sterke bijna gelijkwaardige tegenstander geeft niet alleen voldoening aan eigen zijde, maar ook respect voor de tegenstander.

 

Het voltallige gemeentebestuur, met wethouder van sportzaken Koppenol voorop, is buitengewoon trots op jullie. Ik weet dat hij afgelopen dinsdag in Zwolle in een ontmoeting met collega's de successen van PKC nog eens nadrukkelijk onder de aandacht gebracht heeft. Dus jullie zijn nu in heel bestuurlijk Nederland beroemd !

De junioren behaalden voor de derde maal in successie de hoofdprijs, voorwaar een prestatie. Dat is knap en geeft aan, dat het bij PKC met de opleiding van de jeugd en de scouting wel goed zit. Mijn inschatting is dat daarmee de toekomst van PKC wat dat aangaat wel verzekerd is. Echter, er zal wel voortdurend hard aan gewerkt moeten worden, want niets gaat vanzelf, zeker niet in de sport.

 

Ik wens alle PKC’ers en sympatisanten nog vele momenten van successen en gezelligheid toe, te beginnen bij de spannende strijd om het kampioenschap van de veldcompetitie, waarin jullie club wederom laat zien bij de top te behoren.

Ik maak aanstonds graag ruimte voor wethouder Koppenol, die popelt om de kleine maar welverdiende blijk van waardering over te dragen aan de mensen die dat van harte gegund is, maar alvorens dat te doen . . ., bij felicitaties behoren ook bloemen en die wil ik graag overhandigen aan de aanvoerders van beide teams:  Mady Tims en Hanna Visser."

 

 

 

 

Terug