Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

persbericht: Burgemeester bezoekt Schwerin - 1-11-2013

Burgemeester De Bruin bezoekt Duitse ‘Fokker-plaats’

 

Burgemeester De Bruin is vrijdag 1 en zaterdag 2 november naar Schwerin geweest. In deze Duitse plaats begon Anthony Fokker 100 jaar geleden zijn carrière als vliegtuigbouwer.

 

De burgemeester was mee op uitnodiging van de organisatie Aerospace Tech & Trade. Hij was in gezelschap van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (Fokker), het luchtvaartwezen en andere organisaties die een nauwe band met Fokker hebben. Ook de biograaf van Fokker, Marc Dierikx, was aanwezig.

 

Het bezoek aan Duitsland stond in het teken van het uitbreiden en leggen van internationale contacten. Het gezelschap werd gastvrij ontvangen door onder andere de burgemeester van Schwerin en de directeur van de Handelskammer. In de fabriekshallen, die nog volledig in tact zijn, werden dagelijks tientallen Fokkertoestellen in elkaar geschroefd en gelijmd. Naast de hallen werden onder meer ook twee voormalige woonhuizen van Fokker en het Wismar Technisches Landesmuseum Mecklenburg-Vorpommern bezocht.

 

De Bruin heeft de aanwezigen in Duitsland toegesproken over Papendrecht en de nauwe band tussen onze gemeente en Fokker. Met dit bezoek is een band gelegd tussen Papendrecht, Schwerin en Fokker en zijn de internationale contacten en samenwerking voor Papendrecht uitgebreid.

Terug